| utstillingsprogram | lokalet | samlingene | kunstskapet | cafe | lenker | kunstnere | bli medlem | arkiv | om arkunst


utstillingsprogram 2008                                             
01.02 - 16.02 Maya Økland - Jorunn Myklebust Syversen
05.04 - 19.04
Setsuko Kurioka - Lina Rincon
07.06 - 21.06 Anita Hillestad - Marthe Aune Eriksen
30.08 - 14.09
Samira Jamouchi
desember
Viola Stephansens Samling


  A R E N D A L    K U N S T F O R E N I N G   A R K U N S T.N O

Anita Hillestad, Rachel Dagnall m fler.


“Et Dukkehus”:
Utstillingstittelen Et dukkehus.....viser til prosjektets samlingspunkt: Et dukkehus. Dette huset  er et funnet objekt. Dukkehuset ble  funnet forlatt utenfor et nedlagt asylmottak på Hove leirsenter, utenfor Arendal. Dette dukkehuset tilhørte mottakets barnehage, brukt av barn som ventet på asyl i Norge. Det samme dukkehuset har nå fått nytt liv der barn fra to asylmottak i Oslo ble invitert til å pusse opp dukkehuset mens vi snakket sammen om drømmehjem og ønsker for framtiden.
Utstillingsarbeidene viser til det norske asylsystemet med flere innfallsvinkler:
Fotografier, lyd og video ved Anita Hillestadd.
Workshopsarbeider ved Anita Hillestad og Rachel Dagnall.  Filmprogram som viser til tematikken med kortfilmbidrag fra  avdøde Kaja Wright Polmar, Nidam Najar og Thomas Østby.

Om kunstnerne:
Anita Hillestad er fotograf og billedkunstner og var blandt annet med på å starte kunstgruppen OverlevelsesStrategene i 1996. Gruppen er aktuell i disse tider (7 august - 7 september ) som utstillere ved Interkulturellt museum i Oslo/Oslo Museum. Hun er tildels selvlært med universitetsbakgrunn, ett år på Fotokunstskole og diverse kurs. Av teknikker jobber hun med fotografi, video, lyd, tekstiler og installasjoner. Hun jobber både dokumentarisk, etnografisk, benytter den relasjonelle metoden og er også fan av surrealismen. Altså en mangfoldig miks etter som det passer prosjektet. En rød tråd i arbeidene er den politiske innfallsvinkelen.
Anita Hillestad har som metode (skapt gjennom arbeidet med OverlevelsesStrategene) invitasjonsprinsippet med når hun stiller ut. I denne sammenheng er kollega fra OverlevelsesStrategene Rachel Dagnall invitert som samarbeidspartener og gjestekunstner, i tilegg vil tre filmskapere vise kortfilmer i et eget filmrom under utstillingen.
Nettside: anitahillestad.org

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd

Marthe Aune Eriksen
 
Marthe Aune Eriksen viser på sin utstilling ved Arendal Kunstforening en ny serie fotografier. Bildene er tatt under de siste året, rundt om i Skandinavia, - i Malmö, i Oslo og på Jæren.
 
Motivene er de samme som i hennes tidligere arbeider, og veksler mellom ulike omgivelser, fra eksteriører og landskap til interiører og objekt. Det skifter mellom små detaljer og utsnitt, til større fasader eller vidstrakte landskap. I hovedsak er bildene mennesketomme og viser omgivelser i randsonen mellom land og by.
Arbeidene kan ses som strengt formale komposisjoner, bestående av horisontale eller vertikale linjer, flater eller felt. I hovedsak tas bildene ute, himmelen er alltid jevnt skyet, flat og grå. Hun søker å forholde seg direkte til motivet, en nøytral registrering av et landskap eller en fasade.
 
Motivene finnes på de mest trivielle steder og viser landskap, fasader og byrom som sjelden fanger vår oppmerksomhet. Bildene ser ut til å kunne være tatt nærmest hvor som helst og omhandler ikke noe spesifikt geografisk sted. De er tatt i utkanten av ulike byer, i områder nær forsteder eller mindre industriområder, mot skogholt eller langs hovedfartsårer ut av byen. Dette er områdene mellom, dem man oftest kun reiser forbi. Nærmest usynelig i all sin tilstedeværelse.

          "Alltid velger hun sine motiver uten mennesker; alltid finner hun en interessant komposisjon som framhever denne stillheten, i bygningselementer, boligblokker, en havn, et vinterlandskap. Og alltid velger hun å gjøre             sine fotoopptak når lyset er på sitt jevneste og flateste, noe som ytterligere forsterker betrakterens opplevelse av stillheten."
 
         "Hun retter sitt objektiv mot det som ligger imellom de tydelige og betydelige holdepunktene i livet; hun synliggjør det lett oversette. Men likevel holder hun noe tilbake."
          - Trond Borgen, kunstkritiker, Stavanger Aftenblad 2007

Marthe Aune Eriksen er født 1975 i Norge, og bor og arbeider i Malmö. Hun er utdannet ved Statens Håndverk- og Kunstindustriskole, Oslo hvor hun tok sitt hovedfag 2003. Hun har siden 2004 bodd og arbeidet i Malmö, og der vært svært aktiv på byens kunstscene.  Årene 2005-2007 hadde hun ansvaret for driften av galleriet CirkulationsCentralen, samt satt som deres styreleder. Fra i våren 2007 har hun arbeidet for Skånes Konstförenings styre, og med driften av deres galleri. Eriksen har gjort flere separatutstillinger og utsmykningsoppdrag, og har de seneste årene mottatt flere større stipender.

www.mae.no

 
Det vil også bli produsert en DVD i forbindelse med utstillingen. Denne vil være til salgs, og er et alternativ til en utstillingskatalog. DVD’en vil inneholde en samling loops, både animasjoner som inngår i 


galleriets åpningstider: mandag - fredag 11 - 16, lørdag og søndag 12 - 15, mandag stengt
besøksadresse: Det Lindvedske Hus, Nedre Tyholmsvei 7 b

sidene er sist oppdatert 29.03.08


| utstillingsprogram | lokalet | samlingene | kunstskapet | cafe | lenker | kunstnere | bli medlem | arkiv | om arkunst